Nieuwe sieraden maken met restjes kralen

Als je sieraden maakt, kom je vanzelf het fenomeen tegen dat je allerlei restjes aan kralen hebt. Zeker met edelsteen kralen is dat vaak het geval want de snoertjes zijn soms beperkt in voorraad. Dan koop ik liever iets teveel edelsteentjes dan te weinig, maar dan kun je dus een paar kralen over houden.
Soms zijn dat net de kralen met afwijkende vorm, maar dat hoeft geen bezwaar te zijn. Als je twee gelijke kralen over hebt, dan zou ik er direct oorbellen van maken. Aangezien je voor een paar oorbellen maar een paar kralen nodig hebt, is dat de meest logische keus voor sieraden maken met restjes kralen. Ik heb de prachtigste oorbellen gemaakt met restkralen!
oorbellen-maken-met-restjes-kralen2

Oorbellen zijn dus logisch. Maar je kunt ook een armband en zelfs een ketting maken met restkralen. De kunst is om VEEL restkralen te hebben! Dus kraal vrolijk door en op een gegeven moment hebt je diverse zakjes met “weeskralen”. Sorteer deze op kleur – of op edelsteen – bij elkaar en dan kun je een mooie assorti armband maken.

De armband hieronder heb ik voor mezelf gemaakt. Je ziet dat er bijna geen één kraal hetzelfde is. Dat stoort helemaal niet vind ik, het wordt een lekker losse armband. Ik heb er wel op gelet dat de maat van de kralen soortgelijk was. Er moet toch een bepaald patroon ontstaan, een evenwicht. Omdat de kleuren zo neutraal zijn, kan ik hem bijna bij alles dragen.
Je ziet het in de amethyst armband hierboven ook. Het zijn allemaal verschillende maten amethyst en toch is het één geheel.

sieraden maken met restjes kralen

Als je veel losse kralen hebt in soortgelijke kleuren en/of maten, dan kun je op deze manier ook een ketting maken. Let dan goed op de balans, ook in zwaarte van de kralen. Want je wilt niet dat je ketting scheef gaat hangen.
Tot slot, als je één mooie losse kraal over hebt, kun je overwegen om er een hanger van te maken.

hangers-maken-met-restjes-kralen
Dus ruim je kralentafel eens op (eigenlijk tip voor mezelf) en kijk wat voor moois zich daar allemaal schuil houdt. Ik kom daar altijd weer verloren schatten tegen.

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste blogs van armande.net? Geef dan hieronder je emailadres door, dan krijg je een berichtje met link zodra ik een nieuwe blog heb gepost!

[email-subscribers namefield=”YES” desc=”” group=”Public”]

5 gedachten over “Nieuwe sieraden maken met restjes kralen

  1. Mooie armband, inderdaad, verschillende kralen en toch passen ze goed in het geheel.
    Ik bedenk mij dat ik nog ergens een steen moet hebben liggen van mijn oma. (als ie niet kwijt is) Ik dacht altijd dat hij echt was, maar scheen niet zo te zijn.. toch had ik die graag in een ring willen doen, hij was heel mooi! (vraagt zich nu af waar die gebleven is…)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *