Hiep hiep hoera, la Tinka is jarig!

Vandaag is onze grande dame Tinka 11 jaar geworden! Maar ze is nog steeds a puppy at heart. We kregen haar in november van 2005, zo’n 8 weken oud. Ze was een beetje de kneus van het nest, met verder uitsluitend zwarte pupjes. De moeder was een kruising Groenendaeler/Hollandse herder en de pa een oudduitse herder. Beide zonder HD maar helaas had onze Tinka dat wel. Na het nodige dokteren hebben we daar wat op gevonden, zie verderop.
De leeftijd van 11 jaar is al best oud voor een herder, dus we zijn blij dat ze nog steeds in goede gezondheid meehobbelt.

tinka-mand-18-12

Tinka’s hobbies zijn: balletje balletje balletje & nat en vies worden (nooit in schoon water!)

lekker-zwemmen

Er waren in het verleden dus altijd veel afdroogmomenten want in Tiel wandelden we altijd in het park bij Passewaaij waar een grote plas was. En een kanaal. Dus dat was altijd feest met een doorweekte hond.

tinka-afdrogen1

In het park liepen we elke ochtend met een wisselend clubje mensen en honden. Dat was perfect. Alle honden haakten gewoon aan en liepen mee in grote roedel. Bij sommige hekjes ging er eentje naar huis en/of kwam er eentje bij.

troepje-honden

hondjes-bij-ijs

Hier in Duitsland is dat er niet, alleen maar solo honden. Vandaar dat we Akkie erbij hebben genomen. Dat was gelijk dikke mik. Dit was op de eerste dag volgens mij.

mama-tinka2

olifantje-slopen2

Tinka is uitstekende gezondheid maar haar heupen zijn eigenlijk misvormd. De kop past niet goed in de kom. Dat was al vanaf puppy en de artrose groeit verder mee natuurlijk. In het begin hebben we veel pijnstillers gegeven maar dat is niet goed voor het hele leven. Na enige research vonden we een uitkomst via het duitse herderforum: goudacupunctuur bij honden. Dat is een soort pijnstiller op energetische basis. In het park geloofde niemand ons, maar het werkte prima! Honden doen nou eenmaal niet aan het placebo-effect. Ik heb er bij mijn andere blog al eens over geschreven, zie link hierhoven.
Hieronder een filmpje van Tinka na een week of 6.

Helaas kan ze niet meer zo hollen, maar we gaan toch elke dag wandelen. Ze krijgt nu dus wel pijnstillers, een beetje op en af want ze krijgt na een paar maanden jeuk ervan. Ik probeer steeds een ander merk maar na een tijdje is het toch weer jeuk. Als iemand nog tips heeft, dan hoor ik het graag.

Iedereen een fijne dag gewenst en Tinka hoopt dat jullie ook lekker pens krijgen vandaag!

tinka-jarig1a

7 gedachten over “Hiep hiep hoera, la Tinka is jarig!

    1. Dankjewel! De jarige jop en Akkie hebben een extra dikke knaai gekregen, maar ze vinden het een lastig ding volgens mij. Maya hield meer van die dingen, die knaaide ze dan zacht en dan pikte Akkie hem snel in. Voorgekauwd he. 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *