Week in beelden – augustus oogstmaand!

Terugkijkend op vorige week dacht ik, wat had ik het toch druk vorige week! Ja dat kan wel kloppen als je 3 avonden tot half 11 dingen in de keuken hebt staan doen met fruit. Augustus oogstmaand en oogst moet gelijk verwerkt worden. Het zou eigenlijk handig zijn als je op een druilerige zondagmiddag in november kan besluiten: “kom, ik ga eens jam maken.” 😉 Maar het was een mooie oogst.

pruimenjam klaar

Roos krummelt nog steeds een beetje rond, soms in de war, soms niet. Maar ze eet normaal, tukt en gaat af en toe even buiten. En natuurlijk Akkie’s hondenvoer is altijd overheerlijk. Maar dat vindt Fleur ook…

hondehap1

hondehap2

Ik had een heel Duitse aanschaf gedaan: afdekplaatjes voor de elektrische kookplaten. Maar Dave vond ze dusdanig lelijk dat hij ze heeft gevetoed. Hij heeft normaal gesproken nooit zoveel mening over inrichting dus ik heb ze maar weggehaald. Ik vond ze wel vrolijk. Het is nou niet dat we verder zo’n designkeuken hebben. 😛

afdeckplatten

Dus nu zitten er metaalkleurige op, ook heeeel netjes!
Afgelopen zaterdag met de hondjes naar het bos geweest. Op de terugweg vonden we nieuwe paarden in het weitje. Dit is vast een bepaald ras, ijslanders?

paardje

Er was duidelijk een bepaalde verwachting, maar ik was onvoorbereid dus ik had geen oud appeltje bij me. De volgende keer een paar kleine appeltjes in de zak proppen.
Tinka vindt paarden altijd leuke grote vrienden, zie hierboven. Akkie is er niet zo gek op. Die is een keer heel erg geschrokken van galopperende paarden toen hij een pup was, en dat is niet meer goed gekomen.

strauss

Onderweg naar huis komen we dan ook altijd langs de Straussjes, de dames struisvogel. Die wonen daar op een weitje, met kippen en wat geitjes. Akkie is altijd geboeid van “zo dat zijn wel heel grote kippen, kan ik hebben!”. Maar dat mag dus niet van mij.

Zo te horen gaan we deze week ook nog een mooie week krijgen. Nog even nazomeren!

vijverbloem

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste blogs van armande.net? Geef dan hieronder je emailadres door, dan krijg je een berichtje met link zodra ik een nieuwe blog heb gepost!

Loading

2 gedachten over “Week in beelden – augustus oogstmaand!

  1. Mooie foto’s. Struisvogels vind ik altijd van die lekkere eigenwijze beesten om te zien en die jam lijkt mij heerlijk!
    O ja… hondenvoer eten, hahaha.. voor de variatie, grappig!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *