Welke onderdelen heb je nodig om oorbellen te maken?

Het maken van oorbellen is een goed begin als je sieraden maken nieuw voor je is. Je hebt er vrij weinig materiaal voor nodig, en je kunt gelijk lekker variëren met kleurtjes en soorten kralen. Dit is de ultieme uitleg voor beginners!
Om te beginnen heb je bepaalde tangetjes nodig, dit zijn de basistangen van het sieraden maken: de kniptang, de platbektang en de rondbektang. Je hebt de kniptang nodig om de stift op de goeie lengte af te knippen. En je hebt de rondbektang nodig om oogjes te maken. In principe heb je voor oorbellen maken geen platbektang nodig, maar het is wel handig om even wat vast te houden.

Welke onderdelen om oorbellen te maken?

Hieronder zie je de juiste sieradenonderdelen in principe allemaal afgebeeld: oorhaakjes of oorstekers, en stiften. De stiften met een oogje heten een kettelstift, de stiften met een plat kantje heten een nietstift. Hier blijft een kraal op hangen.

onderdelen om oorbellen te maken
In de meeste gevallen heb je voor oorbellen maken alleen de nietstift nodig. Daar rijg je een paar kralen op en je kijkt hoe het uitpakt. Mijn advies is om klein en groot een beetje af te wisselen. Een klein tussenkraaltje van 3 mm maakt je ontwerp gelijk verfijnd. Kralenkapjes zijn ook super voor oorhangers. Kralenkapjes zijn een soort versiering van het uiteinde van de kraal. Dit valt extra op bij oorbellen.
Probeer een paar varianten uit van je ontwerp. Als je meerdere stiften klaar hebt liggen, rijg er dan een paar op met de kralen in verschillende volgordes. Je oog valt dan vanzelf op de meest geslaagde oorhanger.

welke onderdelen om oorbellen te maken
Als je klaar bent met je ontwerp, dan ga je de oorbel afmaken door er een oogje aan te maken. Klik op de link om te lezen hoe dat in zijn werk gaat.
Dit smaakt naar meer he?! 🙂
Er zijn heel veel manier om oorbellen te maken. Je kunt ook een tussenstukje maken en dan onderaan een bedeltje hangen. Dan heb je voor het tussendeel een kettelstift nodig, omdat je dan aan beide kanten een oogje moet hebben. Er zijn heel veel onderdelen om oorbellen mee te maken, wat dacht je van chandeliers bijvoorbeeld? Dan krijg je meervoudige hangertjes.  Kijk bij Kralenkwarts voor meer tips om oorbellen te maken. We hebben ook oorclips en andere oorhaken voor als je geen gaatjes in de oren hebt!

Wat zijn jouw favoriete oorbellen?

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste blogs van armande.net? Geef dan hieronder je emailadres door, dan krijg je een berichtje met link zodra ik een nieuwe blog heb gepost!

[email-subscribers namefield=”YES” desc=”” group=”Public”]

4 gedachten over “Welke onderdelen heb je nodig om oorbellen te maken?

  1. Als ik dit zie krijg ik zin om weer wat “met mijn handen” te gaan doen. Toen ik jonger was maakte ik in een fietswiel met touw allemaal leuke dingen (macramé) , ik sloeg spijkers in een plank en met draad allemaal figuren. En veel tekenen…
    Was heerlijk werk en je werd er ook rustig van.
    Ik vind die oorbellen super leuk, met die bloemen. Heel apart!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *