Week in beelden, toerist in eigen omgeving!

Het is iets meer dan een week inmiddels denk ik, dus beelden genoeg. Van de week hebben Dave en ik een toertje gemaakt als toerist in eigen omgeving. Goed beschouwd doen we dat niet zo vaak, en er zijn nog zoveel stukjes hier im Niederrhein waar we nog nooit zijn geweest. Om van de rest van Duitsland nog maar te zwijgen. Duitsland is natuurlijk ook heel groot, we komen eigenlijk nooit buiten Nordrhein Westphalen. Maar zo’n 20 km van ons huis, richting Xanten, begint het al te heuvelen en dan voel je je gelijk op vakantie!

kervenheim2 aug16
Je kunt zien dat het echt heel landelijk is, dit is de omgeving Kapellen – Kervenheim.

kapellen2
Met natuurlijk ergens in het parcours lekker eten op een terrasje, waar ik me als echte social media nutter heb gedragen en foto’s heb gemaakt van ons eten. Het is dat het een koud voorafje was, anders had Dave niet op die onzin willen wachten. 😀 Het was superlekker, een Italiaans restaurant in Geldern.

uiteten
Dan een poezen intermezzo.

fleur heet

Fleur demonstreert dat het echt stikheet was. En hieronder onze Roos, het alzheimer-poesje. Ze volgt mij vaak, het is maar goed dat ik vanuit huis werk.

roos

Dan is het helaas ook weer de tijd van het jaar voor deze engerds… (Plaatje expres vrij klein).

badspin

Wij hebben deze griezels meestal in de kelder. Ze doen natuurlijk bijna niks, ik zie ze ook nooit een vlieg o.i.d. vangen. Ze lopen godzijdank ook niet veel, laat staan dat ze *walg* rennen! Ze zitten voornamelijk eng te zitten.
Ik hou wel erg van deze tijd van het jaar, de nazomer, maar het moest zonder spinnen zijn.
Er valt ook veel te oogsten. Mijn schoonvader heeft 2 volle emmers pruimen geplukt vanmiddag. Het zijn eigenlijk kwetsen.

pruimen

Dit zijn twee emmers van elk 8 kilo en het komt dus van ÉÉN boom! Dat wordt veel jam maken. Maar ik las dat je met de pitten, suiker en wodka ook een soort pruimen-amaretto kan maken. Dat ga ik eens proberen, verslag volgt.

lathyrus10

En mijn lathyrus bloeit eindelijk! Ik pluk er veel van, want dan blijven de bloemen komen. Je moet zien te voorkomen dat ie peulen gaat maken, want dan is het voorbij met de bloemen.

En dit weekend was het natuurlijk tijd om te barbecueën! Voor mij dus geen vlees, maar wel een stukje vis en, als ik gek doe, een vegetarisch dingetje. Maar op die dingen ben ik niet zo dol, eentje krijg ik wel weg maar het smaakt ook allemaal hetzelfde.

bbq
Dit weekend is het kermis in Hassum, het laatste weekend van augustus. Het heet kermis maar het is vooral een tent met bier en worst en harde muziek. Er staat één draaimolentje voor de kinderen. Het is ook de enige keer in het jaar dat je iets te eten kunt kopen in Hassum, want verder is er niks.

kirmes

Een paar jaar geleden liet Dave de honden uit ergens midden in de nacht. Dus ik zei: neem geld mee, dan kun je jezelf een currywurst kopen. Dus hij gedaan, de hondjes kregen er ook eentje. Maar ze moesten even blijven liggen en wachten tot het ding afgekoeld was. Stonden er een paar meter verderop een paar behoorlijk dronken meisjes en eentje daarvan zei tegen Dave: “Wenn ich mich auf den Boden lieg, bekomme ich dann auch ein Wurst?” 😀
Heel eng, de kermis.

2 gedachten over “Week in beelden, toerist in eigen omgeving!

  1. Hahaha, ow…wat erg. Kermis, tja…
    Mooie omgeving, mijn katten hadden het ook warm. En die spin…! Ik had “mijn ” spin op Facebook gepost, wat een griezel was het. Ik wilde hem nog vandaag in de KeeK zetten, ook toevallig!
    Maar ik had de foto niet snel bij de hand dus niet gedaan. Wellicht volgende week.. en deze rende dus wel. Super scary!
    Het eten ziet er heerlijk uit, gezellig!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *