Mijn vader’s webshop met antieke tegels, een echte niche!

Mijn vader verkoopt antieke tegels. Dit is voortgekomen uit de antiekwinkel die hij vroeger had. Die antiekwinkel heeft hij inmiddels van de hand gedaan, maar handel blijft natuurlijk altijd leuk om te doen. Vandaar dat hij zich gespecialiseerd heeft in antieke Hollandse tegels en deze verkoopt hij al jaren online. Een tijdje geleden schreef ik over het kiezen van een niche voor je webshop, en veel meer niche dan dit kun je niet bedenken!
De tegels zijn perfect als speciaal cadeautje en ze worden vaak gekocht voor buitenlandse gasten als uniek aandenken aan hun verblijf in Nederland.Clientèle van een webshop antieke tegels

Antieke tegels De Duif bedient een heel specifieke markt, waarbij mensen vaak blij zijn dat ze het online hebben kunnen vinden. Er is dan ook niet zoveel aanbod in, want de tegels komen nou eenmaal niet uit China.
De tegel-klanten vallen globaal in 2 categorieën: ten eerste mensen die tegels verzamelen. Mijn vader heeft klanten die tegels met specifieke afbeeldingen zoeken, zoals bijvoorbeeld bijbeltegels of tegels met kinderspelen.  Ten tweede de mensen die antieke tegels zoeken voor een verbouwingsproject. Als je een oude boerderij verbouwt, dan is het mooi om bijvoorbeeld de schouw in ere te herstellen en de juiste oude tegels te verwerken.
Het aparte van handel in deze tegels is natuurlijk ook dat het een “eindig” product is. Ze worden zo niet meer gemaakt, soms wel in die stijl maar de kenner ziet gelijk dat het geen echte antieke tegel is. Mijn vader heeft daar in de loop van de jaren natuurlijk veel oog voor gekregen.
Dit is zijn eigen schouw, met een mooi tegeltableau.

antieke tegels De Duif

Internationale tegelhandel!

Het leuke van een dergelijke niche is dat de klanten van all over the world komen. De tegels zijn sowieso erg geliefd in Duitsland, daar worden ze ook vaak gebruikt voor restauraties. Zo’n drie jaar geleden kwam er een heel bijzondere aanvraag binnen, van een binnenhuisontwerpster uit Los Angeles!
Zij zocht antique Dutch tiles voor een project in Long Island, New York. Ja precies, aan de andere kant van de US. Het had even wat voeten in de aarde voor duidelijk was wat ze wilde hebben, het moesten bepaalde afbeeldingen zijn, gecombineerd met veel “witjes” (gemeleerd witte tegels). De verzending was ook een verhaal op zich, dat moest met Fedex. Het uitvoeren van antieke tegels was ook weer een leerproces (ik heb geholpen).
Maar de tegels zijn goed terecht gekomen, bij The Dutch Farmhouse. Ik heb een ander beeld van een Hollandse boerderij, iets met klompen en stallucht, maar soit.
Je ziet de “witjes” afgebeeld, ergens midden op de pagina. Die komen van De Duif!

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste blogs van armande.net? Geef dan hieronder je emailadres door, dan krijg je een berichtje met link zodra ik een nieuwe blog heb gepost!

[email-subscribers namefield=”YES” desc=”” group=”Public”]

2 gedachten over “Mijn vader’s webshop met antieke tegels, een echte niche!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *