Woeste honden spelen bij de buren

Gezellig met andere honden spelen bij de buren! Akkie en Tinka hadden er wel zin in! De zoon van onze buren doet aan hondensport. Hij en zijn vriendin hebben samen 4 honden, australian shepherds. Dit zijn volgens mij allemaal rashonden, wijzelf zouden nooit een rashond nemen. Met deze 3 honden doen ze mee aan toernooien waarbij je samen met je hond(en) een parcours rent. Het mag voor zich spreken zijn dat Dave en ik daar veel te lui voor zijn. Wij zijn geheel zonder sport-genen gebakken dus Akkie rent maar mooi in zijn uppie.
Afijn, zoon van de buurman kwam vrijdagavond langs met maar liefst 7 honden! Ze waren naar een evenement geweest en een vriend van hen had zijn been gebroken. Dus waren er 3 honden over die even elders ondergebracht moesten worden. Kortom, volle bak!

honden spelen

Akkie vindt daar altijd gelijk wat van, al die nieuwe buren. Dus die staat dan een arsenaal aan merkwaardige geluiden te maken aan het hek. Allemaal even gesnuffeld en vooruit dan maar, bij de buren in de voortuin spelen!

honden spelen

buurhonden2a

Akkie wil graag met andere honden spelen, maar ze motten wel doen wat hij zegt. Het opvallende is dat hij als gecastreerde reu met gemak de dominantste is in een flinke club van 5 andere niet-gecastreerde reuen en 2 teefjes. De reutjes pasten zich gelijk aan. Het ene teefje probeerde nog even de upper hand te krijgen maar dat mislukte dus.

buurhonden6a

“Ja inhaleer maar eens diep, zoiets superieurs ruik je maar zelden”.

buurhonden7a

Hier duidelijk: “Ja HALLO! Wat denken wij dat wij aan het doen zijn?” Bij de pup een blik van “oh fuck”.
Drie van de reuen waren trouwens heel rijerig, tot ze een treintje van 3 hadden gemaakt zelfs. Wij zouden dat soort shit niet goed vinden, maar het waren dus niet onze honden. Akkie en Tinka corrigeerden het zelf direct trouwens.

buurhonden4a

Tinka vindt het altijd een beetje een druk gedoe, met al die honden spelen, maar ze wil er evengoed wel bij zijn!

buurhonden8a

Die lichtgekleurde Aussie (Lucky) was een prachtig beest, maar wel wild en onstuimig.

In het filmpje hieronder zie je hoe Akkie over al die honden scheidsrechtert. Hij corrigeert gedrag en ondertussen blijft hij zijn koninklijke zelf. Dat is niet iets wat we hem hebben aangeleerd, dat zat er al sinds jongs af aan zo in.  Het hoort ook wel het ras Akita Inu en dat is hij per slotte voor 50%.

Laat jij je hond ook gewoon in zo’n roedeltje meespelen? Of vind je dat eng?

2 gedachten over “Woeste honden spelen bij de buren

  1. Hoi Armande , ja wij laten onze hond ook in zo’n roedel meespelen, maar zij is niet zo geliefd bij de anderen ze is nl. superdominant en heeft in de buurt hier toch wel liefkozend de. Bijnaam ” de bitch van de buurt” er zit nl. Geen greintje kwaad in haar maar ze moet altijd evenlaten horen en zien dat ze de baas is en dat word dan ook door andere bazen en honden volledig geaccepteerd, men kent haar intussen het is een lieve hond met een grote bek, wij zeggen altijd gekscherend , tja het is een echte Duitser.
    Zij is van her ras Duitse herder maar dan de ondersoort de oudDuiste herder uit de Oostblok lijn, grof en pigmentvolle grote krachtige Duitseherder, pikzwart.
    Zeer dominant dus maar superlief voor groot en klein, mens en dier.
    Groetjes, Marian

    1. Ja het is soms lastig, een hond met veel karakter. Wij hebben ook ons best gedaan dat Akkie niet “die rothond van die Nederlanders” werd. Ik vind die oudduitse herders altijd erg mooi, zoals een herder moet zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *