Honeymoon aan de Moezel – yeah honeymoezel!

De oplettende lezer(es) van mijn blog heeft meegekregen dat Dave en ik vorige week zijn getrouwd. Hoewel het dus om vrij zakelijke redenen was, wilden we natuurlijk wel een huwelijksreis! Vandaar de honeymoezel.
Als je nog nooit naar de Moezel bent geweest, dan is het echt een aanrader. Het is een prachtige omgeving en maar zo’n 2,5 uur rijden van de grens van Nederland.

De Moezel heeft de typisch ouderwetse uitstraling van de jaren 50, en ook diezelfde reputatie. Laat je daardoor niet weerhouden. Er is een reden waarom de Moezel al tig jaar populair is: het is er erg mooi.Lekker kneuterig

Ik had een hotelletje geboekt aan de Moezel, met balkon en uitzicht over de Moezel. Daarin is er veel keus. Het toerisme zal de voornaamste inkomstenbron zijn daar en elk dorpje worden om het andere huis ‘Gästezimmer’ aangeboden.  Als je hieronder goed kijkt, zie je Dave zwaaien op het balkon.

Alle plaatsjes hebben van die pittoreske smalle straatjes en van die vakwerkhuizen. De inrichting is vaak kitscherig Duits, maar dat kan ik altijd wel hebben. Het hoort erbij gewoon.

Een o zo gezellig bootreisje

Op donderdag hebben we een ook alweer traditioneel boottochtje over de Moezel gemaakt. Toegegeven, we waren volledig omsingeld door bejaarden, maar zo’n bootvaart is enig. Je ziet de omgeving prachtig vanaf het water en je komt direct in het centrum van een stadje aan waar je dan kunt rondkijken. We konden opstappen tegenover het hotel. De bootreis ging naar Bernkastel Kues, dat duurde een uurtje. Vervolgens hadden we daar bijna drie uur om rond te kijken en vervolgens gingen we weer terug met die boot. GeWELdig!

moezel boottocht

Mooiste stadjes aan de Moezel

Op donderdag hebben we dus Bernkastel Kues gezien, een superleuk kneuterig stadje. Hoog boven de stad is een vervallen burcht die je kunt bekijken. Dat hebben we gedaan natuurlijk. Het was 235 meter klimmen, niet iets waar ik vrolijk van word in principe. Maar met een mooi uitzicht en een versnapering in het vooruitzicht kan ik me er wel toe zetten.
En het uitzicht was prachtig! Die boot net voor de brug was onze boot.

Ik heb er breed grijnzend een aantal kitscherige souvenirs gekocht, want dat hoort erbij.

Our treasures of the day. 🤣😁

A post shared by Armande Borghardt (@steinperlenwelt) on

Op vrijdag zijn we met de auto naar Cochem geweest, ook al zo’n toeristische trekpleister. Dat is een grotere stad en ook hier was er weer een kasteel om te bezoeken. We hadden het klimmen even gehad, hoewel deze burcht veel lager lag. Dus we gingen met de bus. Burcht Cochem kun je ook in, maar uitsluitend met een rondleiding.

Ook hier een prachtig uitzicht natuurlijk. En een versnapering. En een kitscherig aandenken.

Moezel Cochem

Het was een bijzonder geslaagde Honeymoezel. Kortom: de regio rondom de Moezel is een aanrader. Het is er ook vaak mooi weer, omdat het natte weer bij de Eifel blijft hangen. Vandaar alle wijngaarden. Dus als je van witte wijn houdt, zit je helemaal gebakken, want je ziet wel op de foto’s: overal worden druiven verbouwd. Elk dorp heeft zeker meerdere eigen wijnen in de verkoop. Dus ook overal proeverijen. Wij houden niet van wijn, dus het was aan ons niet besteed. Ik heb wel van de eigenaresse een mooi recept gekregen voor vlierbessengelei, dus dat is iets voor volgend jaar.

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste blogs van armande.net? Geef dan hieronder je emailadres door, dan krijg je een berichtje met link zodra ik een nieuwe blog heb gepost!

[email-subscribers namefield=”YES” desc=”” group=”Public”]

9 gedachten over “Honeymoon aan de Moezel – yeah honeymoezel!

  1. Dank je wel, dat ik via jouw bericht mocht mee honeymoezeren. Ik denk dat ik net zo genoten heb als jullie! Liefs en groeten, Jeanine

  2. Aller eerst van harte gefeliciteerd!!
    Wat een mooie omgeving rond en aan de Moezel. Heb genoten van je foto’s.
    Vooral Burcht Cochem, zou ik uren kunnen verblijven om op te gaan in de historie en het schieten van foto’s haha.

  3. Van harte met jullie huwelijk, zakelijk of niet. De Moezel júist om zijn kneuterigheid waarderen maakt het extra bijzonder. Als tiener vond ik het er Übertruttig, en bovendien met mijn ouders samen. Later kon ik er pas écht van genieten. Dank voor het laten meegenieten van jullie Honingmoezelerij. 🙂

  4. Deze omgeving stond al op onze to-go lijst vanwege de mogelijkheden om fossielen/stenen te zoeken, maar nu ik de rest van de omgeving zie moeten we er zeker heen.
    Gefeliciteerd met jullie huwelijk ook nog!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *