Ode aan zoetwaterparels, want ze kunnen altijd!

zoetwaterparels

Deze blog gaat over de o zo fijne zoetwaterparels. Ik hou van edelstenen, maar zoetwaterparels komen daar direct achteraan. Van de week kreeg ik een levering edelsteenkralen binnen. Daar had ik ook wat zwarte parels bij besteld en ik was bijzonder aangenaam verrast.
Ik heb mezelf gelijk een ketting en oorbellen ermee gemaakt.
Ik hou het meeste van simpel geregen sieraden, daarbij komen de kralen het beste tot hun recht. Hier zitten dus gewone kleine spacertjes tussen de zoetwaterparels, meer heeft het niet nodig. Dit setje is gemaakt van één snoer parels van 36 cm. Dat is an sich te kort voor een ketting, maar met die kleine kraaltjes ertussen wordt de ketting lang genoeg.
Van te voren zoek ik dan twee mooie parels uit voor de oorbellen. Ze zijn niet helemaal gelijk, maar dat stoort mij niet zo.
Je moet er wel op letten dat de lengte van de parels zo’n beetje gelijk zijn. Als de ene langer hangt dan de andere, dat valt namelijk wel op.

Echte zoetwaterparels

Tegenwoordig zijn bijna alle parels gekweekt, daardoor zijn ze ook veel betaalbaarder geworden. Vroeger waren zoetwaterparels voorbehouden aan de hele rijken. Er zijn natuurlijk ook veel nepparels in omloop, glasparels of bijvoorbeeld zelfs plastic parels. Het is niet moeilijk om de echte van nepparels te onderscheiden. Meer hierover lees je in de link, hoe je checkt of een parel echt is.

Hieronder een overzicht van parelsieraden die ik eerder heb gemaakt. Ze zijn allemaal al verkocht, maar gelukkig heb ik foto’s gemaakt.

Dit zijn allemaal natuurlijke tinten : wit, roze en paars. Die donkere tint noemen ze natuurlijk paarse zoetwaterparels.

 

Beetje jammer gewoon dat ik deze parelring niet meer heb. Al kon je er niet bepaald mee afwassen…

En natuurlijk heel veel oorbellen! Mooi met zowel goud als zilver.

   

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste blogs van armande.net? Geef dan hieronder je emailadres door, dan krijg je een berichtje met link zodra ik een nieuwe blog heb gepost!

[email-subscribers namefield=”YES” desc=”” group=”Public”]

8 gedachten over “Ode aan zoetwaterparels, want ze kunnen altijd!

  1. Ik hou ook van parels, alle soorten en maten. Het geeft je gezicht ook een mooie glow en het past bij zowel nette als casual kleding. Ik combineer parels ook nog steeds graag met edelstenen, mijn 2e favoriet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *