Waarom zijn tags belangrijk voor je blog? Dan snapt Google het beter.

tags belangrijk voor je blog

Zo’n twee maanden geleden las ik een blog over het plaatsen van tags. Tags zijn die dingetjes onderaan de blog, met een woord of een kort zinnetje. Ik gebruikte die dingen altijd tamelijk luchtigjes, ik zag ze als een extra stukje info voor je lezer.  Dat klopt op zich ook wel, maar ze zijn ook van belang voor Google. Dat had ik niet zo door. Sinds het artikel van Mamalifestyleblog over tags is mijn kwartje gevallen dat tags belangrijk voor je blog zijn.Categorie of tag?

Het zijn twee verschillende systemen, je hebt OF categorieën OF tags. Google maakt namelijk van elke tag een eigen categorie. Dat hoort dan bij elkaar. Als je al categorieën hebt, dan moet je geen tags maken met diezelfde kreet. Dat is verwarrend voor Google en dan bestaat de kans dat Google dat ziet als dubbele content en daar houdt het helemaal niet van. Bovendien is het gewoon verwarrend voor je bezoeker.
Ik heb een aantal categorieën en dus moet ik bijvoorbeeld geen tag “wonen in Duitsland” aanmaken, want die heb ik al als categorie. Na het lezen van de blog hierboven, ben ik alle blogs nagelopen (dat gaat snel met “snel bijwerken”) en heb alle tags of verwijderd of aangepast. Ik heb bijvoorbeeld een aantal artikelen specifiek over honden, dus er is wel een tag “hond” want daarvan heb ik geen categorie.
Hetzelfde heb ik gedaan met mijn kralenkwarts-blog en steinperlenwelt-blog. Het was even een klus want ik moest alle blogs doorlopen. Maar daar was het nog belangrijker want ik had maar vier zeer algemene categorieën.

Hoe weet je of tags belangrijk voor je blog zijn?

Nou daar ben ik gisteren achter gekomen, want meten is weten. Er zijn allerlei tools beschikbaar waarmee je de prestaties van de website kunt meten. Sinds gisteren heb ik daar toegang tot gekregen (het zijn betaalde diensten) dus ik heb gelijk gekeken naar mijn eigen sites natuurlijk.
En wat zag ik als grafiekjes van de blogs?

Dit is de stat van de kralenkwarts-blog en ik zat te kijken van “hmm wat heb ik eind februari dan gedaan?”
Juist ja, die tags allemaal aangepast.

Dit is het overzicht van de Steinperlenwelt-blog. Daar heb ik in maart de tags aangepast. Hier heb ik tags met “Armband machen”, “Ohrringe machen” etc aangemaakt en dat heeft duidelijk goed uitgepakt.
Voor armande.net heb ik een aantal tags aangemaakt, zoals “hond” maar ook “new age” en “emigratie”.
Het is dus de moeite om je tags eens kritisch na te kijken. Ik kan het van harte aanbevelen.

Werk je ook met tags of liever met categorieën?Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste blogs van armande.net? Geef dan hieronder je emailadres door, dan krijg je een berichtje met link zodra ik een nieuwe blog heb gepost!

[email-subscribers namefield=”YES” desc=”” group=”Public”]

4 gedachten over “Waarom zijn tags belangrijk voor je blog? Dan snapt Google het beter.

    1. ja ik deed ook altijd maar wat. Maar je kunt dus het beste voor een beperkt aantal tags kiezen en die alleen gebruiken wanneer ze relevant zijn. Het is dus niet erg dat een blog een keer geen tag heeft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *