Wie weet wat dit voor vogeltje is? Lust graag zonnebloempitten.

Ik zie dit vogeltje al de hele winter komen eten bij het vogelhuisje. Het is een gestroomlijnd vogeltje met een roze onderkant. Op de foto lijkt het gelig maar het was duidelijk roze. Ik zie er altijd maar eentje van, nooit twee. Hij pikt snel een zonnepit, eet die op in de boom en komt dan terug voor nog eentje.
Is het iets van een boomklever? Zijn kleurtjes lijken verkeerd te zijn als ik kijk op de site van de Nationale Tuinvogeltelling.

vogeltje
Zijn poeperd heb ik ook vaak in beeld. 😀

Normaal gesproken heb ik voornamelijk koolmeesjes, mussen, merels en hier en daar een duif bij het vogelhuisje. Hier zie je een kleine schermutseling, maar dit jaar heb ik haast geen koolmeesjes gezien.
Zo weinig dat de mezenbollen alweer uitgelopen zijn met groene scheuten! Het vogeltje “kleeft” wel heel goed verticaal trouwens.

Vogels in de winter

Dit vogelhuisje staat op het balkon van de kralenkamer. De poezen kunnen er dus helemaal niet bij, heel veilig.
Ik kijk er op uit als ik de bestellingen inpak. En door de reflecties tegen het venster zien ze mij nooit zitten. Daardoor zie ik alles komen snaaien. In andere jaren hebben we ook al bijzondere gasten gehad.

bonte specht

Deze bonte specht lustte ook wel mezenbol, waar hij dan supervinnig in hakte. De mussen pikken alles op wat op de grond gevallen is.
Het is leuk om zoveel natuur om me heen te zien. Vanochtend bij de hondenwandeling zag ik 3 reetjes door het veld rennen. Natuurlijk had ik weer net niet mijn mobiel bij me, dus je moet het maar van me aannemen. Jaja, pics or it didn’t happen… 😉

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste blogs van armande.net? Geef dan hieronder je emailadres door, dan krijg je een berichtje met link zodra ik een nieuwe blog heb gepost!

[email-subscribers namefield=”YES” desc=”” group=”Public”]

4 gedachten over “Wie weet wat dit voor vogeltje is? Lust graag zonnebloempitten.

  1. Prachtig dat je reetjes gezien hebt. Ik vind het ook altijd zo bijzonder om in het bos een dier te zien. In Frankrijk zaten wij in een huisje bij een groot veld en ’s avonds zagen wij ze ook lopen. Bijna magisch was dat.
    Ik heb geen idee wat voor een vogeltje het is… wel schattig!

  2. Het is duidelijk een boomklever, niet te verwarren met een boomkruipertje.
    Een boomklever gaat àltijd van boven naar beneden (niet bang zijn kontje te laten zien). Een boomkruiper is veel kleiner en kruipt àltijd omhoog!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *