Mijn koninkrijk voor de fijnste lippenbalsem!

Blog over lippenbalsem want koud! Het is je mogelijk opgevallen dat in deze blog niet al teveel aandacht wordt geschonken aan beauty-producten. Ik heb er namelijk maar een matige interesse in en gebruik bijna nooit make-up.
Ik ben wel van een stukje onderhoud dus ik smeer heel braaf, vooral mijn gezicht. In de winter heb ik het zeker nodig want mijn huid is snel droog en vlekkerig. Vorig jaar ben ik erachter gekomen dat ik rosacea heb. Dat is een huidaandoening die vaak opduikt bij vrouwen met een lelieblanke huid zodra ze middelbare leeftijd bereiken.
Ja fijn, guilty as charged. *frummelmondje*
Behalve gezichtscrème kan ik dus ook niet leven zonder lippenbalsem. Die liggen overal. Een rondje door het huis en langs diverse handtassen leverde bovenstaande oogst op. Ik vermoed dat er in diverse laatjes nog meer liggen…

Is lippenbalsem verslavend?

Gezien de hoeveelheid lippenbalsems die ik heb, lijkt het antwoord “ja” te zijn. Ik smeer niet standaard, maar wel als ik van die uitgedroogde lippen heb en dan meerdere keren per dag. Je kunt er zowel fysiek als psychologisch aan verslaafd zijn. Fysiek omdat bepaalde lippenbalsems een prettig tintelend gevoel geven, vanwege de pepermunt en menthol die erin kan zitten. Psychologisch omdat je bang bent zonder te komen te zitten. Met die 5 stuks ben ik niks niet overdreven heb ik gelezen. Er zijn mensen die véél meer hebben. He gelukkig.
Maar… op de foto bovenaan zijn de lippenbalsems gefotografeerd op het ijs van de vijver en ik was toch een beetje bang dat ze er door zouden zakken. Want dan had ik NIKS meer! <@@> *lichte paniek*
In de zomer daarentegen gebruik ik niet veel balsem.
Vroeger waren die van Dr.Swaab mijn favoriet – sinds de jaren 80 zo’n beetje! – maar tegenwoordig niet meer. Deze lippenbalsem heeft inderdaad dat tintelende effect, maar ik had het idee dat het uiteindelijk niks verbeterde aan de toestand van je lippen. Het is prettig zo lang het op zit, en op die manier blijf je dan vanzelf smeren. Ik vermoed dat die op de foto dan ook een beetje oud zijn.

lippenbalsem

De fijnste lippenbalsem!

Mijn nieuwe favoriete lippenbalsem is die van cosnature Naturkosmetik, type Ringelblumen. Dat zijn de gele op de foto. Deze is prettig om te smeren, het ruikt of smaakt naar bijna niks en het belangrijkste: de toestand van je lippen verbetert waardoor je het niet zo vaak nodig hebt! Het is gemaakt met biologisch onderdelen en de prijs was – even uit mijn hoofd – € 1,75 bij Netto. Niet de allergoedkoopste – ook niet bepaald de duurste – en echt goeie value for money. Drogisterij-artikelen zijn sowieso altijd voordeliger in Duitsland.
Daarom had ik er gelijk eentje extra van gekocht, een voor naast het bed en een voor bij de pc.
Nee, ik weet van geen verslaving hoor! *schijnheilig hoofd*

Ben je ook zo dol op lippenbalsem?

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste blogs van armande.net? Geef dan hieronder je emailadres door, dan krijg je een berichtje met link zodra ik een nieuwe blog heb gepost!

[email-subscribers namefield=”YES” desc=”” group=”Public”]

6 gedachten over “Mijn koninkrijk voor de fijnste lippenbalsem!

  1. 1,95 voor een lipbalsem? Dat klinkt mij bijzonder goedkoop in de oren! Ik denk dat de laatste bijna 4 euro heeft gekost, en dan heb ik het over Burt’s Beeswax…. Maar na ongeveer de helft “opgegeten” te hebben is hij ergens in een verloren hoekje kwijtgeraakt. 8,50 bij Rituals geef ik dan beslist niet uit maar de Shea Butter Ultra Rich Lip Balm van l’Occitane die ook 8,- kost is dan wél weer…. tja…. en nee, ik ben écht niet verslaafd. Ik vergeet gewoon dat er handige hulpmiddeltjes zijn om die schrale lippen te beschermen 🙂

  2. Ik gebruik al een aantal jaren 8 hour cream van Elizabeth Arden. Gewoon de tube, dus de zalf. Ze hebben ook een (peperdure!) stick, maar die doet ’t toch niet zo goed als the good old zalf.

    De 8 hour cream is ook niet echt goedkoop, maar die is wel vaker in aanbiedingen te vinden. Plus, je doet ontzettend lang met zo’n tube.

    Maar, als ik volgende keer bij DM ben zal ik zo’n stick van Schwaab toch eens proberen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *