Oh ja, ik woon in Duitsland – grappige reminders

Ik woon in Duitsland, alweer dik 6 jaar dus ik ben ook helemaal gewend. Maar je weet hoe dat gaat: je leidt je dagelijkse leven, doet je ding, kijkt nederlandse tv, plaudert wat duits met de buren. Soms vergeet ik gewoon dat ik in een ander land woon. Nederland is voor ons ook heel dichtbij natuurlijk.
Maar af en toe krijg ik van die reminders waarop ik denk: oh ja, ik woon in Duitsland. En het zijn de volgende dingetjes die ’t ‘m doen:Jagen

Jagen is een acceptabele hobby in Duitsland. In het seizoen zie je ze in groepen over de velden lopen, met honden. Het is niet mijn ding, maar soit, er zijn ook ontzettend veel hazen en konijnen. Elk stadje heeft ook een wapenwinkel.
Maar het “oh-ja”- momentje had ik van de week toen ik even moest wachten bij de citroen-garage. In het wachthoekje verwacht je dan wat autoblaadjes, maar nee hoor:

jagd

Alles wat je altijd al wilde weten over het drijven van zeugen!

Schlagers

Duitsland is een modern land maar het stereotiep van dol op schlagers is nog steeds een beetje waar. Bij de meeste feestelijkheden ontkom je er niet aan. En als je rustig wat spotify zit te luisteren (de hele dag dus), naar een poepie B.B. King of een poepie Talking Heads, knalt de reclame er tussendoor met MEIN HERZ SCHLÄGT SCHLAGER!! (mijn hart klopt voor schlagers. not)
Het is soms een wat modernere variant, zie hieronder. Klikken op eigen risico!

Dirndls

Ja dirndls en trachtenmode is een belangrijk onderdeel van de Duitse cultuur, het is niet alleen iets van Beieren. Ik zie ze niet vaak in het wild hoor, maar je kunt echt overal dirndls te kust en te keur kopen. Elke online-shop heeft er grote keus in. De screenie hieronder is van otto.de. Ze zijn verkrijgbaar in alle soorten en maten, en ook in alle kleuren dus.

dirndl ik woon in duitsland

Ze zijn verkrijgbaar in kort, medium en lang. Ik heb voor de Steinperlenwelt-blog ook over Trachtenschmuck geschreven. Toen had ik een ketting gemaakt voor de buurvrouw. Zij en haar man hadden een bruiloft waarbij iedereen verplicht in trachtenmode moest verschijnen. Dat vonden zij ook wel overdreven. Maar ze had dus een dirndl in de kast hangen. Daar heb ik voor haar deze ketting erbij gemaakt, met een Edelweissje!

dirndl schmuck3

Fietshelmen

Er wordt in deze omgeving druk gefietst en als je volwassenen met fietshelmen ziet, dan zijn het zekersteweten Duitsers. In principe niet onverstandig, want alleen in Nederland houden automobilisten zoveel rekening met de fietsers. Maar dat risico geldt meer voor in de steden denk ik. Maar dan denk ik dus ook: Oh ja, ik woon in Duitsland!
Boven de leeftijd van 3 jaar draagt de Nederlander geen helm! Hooguit als wielrenner. Als je Neêrlands bloed door d’adren vloeit, dan wordt je geacht niet al te onbenullig te vallen met je fiets, hooguit een geschaafde elleboog.

Dit was mijn duitsche tipparade van het moment. Misschien schiet me later nog meer te binnen!

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste blogs van armande.net? Geef dan hieronder je emailadres door, dan krijg je een berichtje met link zodra ik een nieuwe blog heb gepost!

[email-subscribers namefield=”YES” desc=”” group=”Public”]

6 gedachten over “Oh ja, ik woon in Duitsland – grappige reminders

  1. Mooie ketting heb je gemaakt… Stiekem vind ik die jurken best leuk 🙂
    Hahaha, die videoclip.. het blijft apart!
    Mijn zoon heeft een vriend die in Duitsland geboren is (Fabian heet hij) en ik moest er eerst best aan wennen. Hij was altijd heel correct, nu nog hoor…
    Leuk artikel!

  2. Een Dirndl heb ik ook eens in een woeste bui gekocht haha. Moet eerst weer een beetje afvallen om daar in te kunnen maar hij hangt nog in de kast. Een hele moderne met roze.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *