Hoe maak je een viral bericht!

Twee weken geleden had ik ineens een viral bericht op de superpopulaire site imgur.com! Hoe heb ik dat gedaan?
Nou, een combinatie van toeval en timing. Eigenlijk post ik nooit op Imgur, ik kijk wel vaak naar de grappige plaatjes. Maar er was ineens een nieuwe trend: “A day in the life”, waarbij mensen foto’s van een heel gewone dag posten. Meestal te beginnen met hun slaapkamer, het ontbijt, de bushalte, de werkplek, van die gezellige suffe dingen.
Dat soort foto’s vind ik altijd leuk, net zoals toevallige plaatjes van iemand’s woonkamer met die naturelle rotzooi van een rondslingerende slof, een half op gedronken kopje koffie. Het dagelijks leven zeg maar.  Iemand in IJsland was ermee begonnen (prachtige plaatjes) en dat werd een trend. Ik vind het leuk om te zien hoe iemand in bijvoorbeeld Vietnam of India z’n dag doorkomt.
Zodoende geïnspireerd heb ik ook een post gebakken over mijn dagelijks leven, nadat ik foto’s had gemaakt. Het bleek dat mijn leven als grensganger inderdaad leuk genoeg werd bevonden om veel zogenaamde “upvotes” te krijgen! In het plaatje hierboven, is mijn bericht rechtsboven, in “most viral”. Inmiddels is het meer dan 50.000 keer bekeken! Dat is natuurlijk heel fijn voor mijn ego, maar daarbij heb ik natuurlijk ook geprobeerd om de SEO van mijn webshops te verbeteren.
Aangezien de site over iets anders gaat, snijdt het niet heel veel hout, maar het is toch leuk meegenomen.

Hoe maak je een viral bericht?

Het is lastig om te voorspellen wanneer een video of bericht viraal zal gaan. Voor een deel is het timing en ook mazzel. Voor ik mijn post plaatste, heb ik goed nagedacht over wat deze internationale gemeenschap zou aanspreken. Een combinatie van Duitsland – Nederland leek me leuk, ik ga ook vaak de grens over. Mijn nederlandse bestellingen doe ik in Nederland op de post, want dan wordt het veel sneller bezorgd.
Afijn, ik heb dit verhaal zo interessant mogelijk in beeld gebracht, met nog steeds het suffe dagelijkse leven in gedachten. Om je bericht viral te laten gaan, moet je toch een bepaalde emotie raken, en voor de meeste Amerikanen was dit heen en weer gehops over de grens heel exotisch. Alom verbijstering over hagelslag natuurlijk. haha

hoe maak je een viral bericht

En het altijd boeiende vraagstuk waarom de nederlandse komkommer altijd voordeliger is in Duitsland dan in Nederland.

Voordat ik dit bericht op imgur postte, heb ik me niet in eerste instantie op het doorgeven van mijn links gericht. Sterker nog, ik had de links er eerst helemaal niet bij gezet, want spammers worden supersnel de vergetelheid in gedownvote. Een punt omlaag geven kan ook namelijk en dan valt je bericht al snel door het gootsteenputje. Nadat ik al de nodige punten had gescoord, en mensen ook vroegen naar de shops, heb ik de tekst aangepast en de links erbij gezet. Toen was het okay.
Dus hou SEO hooguit in je achterhoofd, begin er zeker niet mee. In dit geval was het ook niet dik scoren qua SEO maar leuk voor m’n ego is het wel!

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste blogs van armande.net? Geef dan hieronder je emailadres door, dan krijg je een berichtje zodra ik een nieuwe blog heb gepost!

[email-subscribers namefield=”YES” desc=”” group=”Public”]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *