Populaire Duitse producten, mijn persoonlijke aanraders!

Nu we inmiddels goed zijn geïntegreerd in Duitsland, heeft de Duitse supermarkt ook geen geheimen meer voor me. Nou ja, bijna geen geheimen want soms vind ik nog een dingetje waarvan ik niet precies weet wat het is.
Hoewel de Duitse supermarkt niet zo gek veel lijkt te verschillen van de Nederlandse, zijn sommige dingen anders. Of ze lijken hetzelfde maar zijn dat niet. Case in point: de kant-en-klaar sausjes van Maggi en Knorr. Bekende namen, spaghettimix, hoe anders kan het zijn? Nou best wel. Er zijn ook heel andere smaken verkrijgbaar, voor andere soorten saus. Lekker hoor. Ik probeer af en toe wat en dat pakt eigenlijk altijd goed uit. Als vegetariër lees ik de ingrediënten wel zorgvuldig, want soms zit er ineens een vlees-aandeel in dat ik niet had verwacht. De Knorr-mix voor chili con carne bijvoorbeeld is vegetarisch in Nederland, maar in Duitsland zit er een niet te missen iets van gerookt spek o.i.d. in.
sauzen-a

Dan de sauzen, echt populaire Duitse producten, en er zijn heel veel varianten. Dit zijn onze persoonlijke favorieten: Texicana, fris pittig, en remoulade, kruidige mayo. Allebei passen ze zo’n beetje overal bij.

sauzebn2

Natuurlijk zijn de drogisterij-artikelen altijd kat-in-‘t-bakkie! Dit soort toiletartikelen zijn allemaal goedkoper in Duitsland. Dit is het huismerk van Netto, maar Baleo van DM heeft soortgelijke douchegel. Prima spul, niet fancy, maar je wordt er schoon van en het ruikt lekker fris.

douchegel

Populaire Duitse producten om te drinken!

Als eerste natuurlijk de sterke drank. Er zit niet zoveel accijns op als in Nederland en dat scheelt flink. Je vindt er ook andere smaakjes, veel fruitlikeuren bijvoorbeeld, Obstlers heten die. Die hebben evengoed een flink alcoholpercentage hoor. Dit soort likeuren worden ook veel zelf gemaakt. Op feestjes krijg je dan een rababerschnapps aangeboden bijvoorbeeld. Mierzoet dus dat krijg ik wel weg!
Er zijn ook andere frissoorten: Apfelschorle bijvoorbeeld. Dat is appelsap met mineraalwater, prik dan wel. Heerlijk fris op warme dagen, en het is heel voordelig. Dan de superpopulaire Mezzodrank! Dat is een combinatie van fanta en cola, en ja, dat smaakt prima. Als je het op een terrasje bestelt, dan kun je om een Spezi of een Diesel vragen. Kijken ze niet raar van op. Of prettig bubbeltjeswater met citroensmaak, heel fris!

populaire duitse producten

Als je koken en bakken houdt, dan kun je in Duitsland ook je hart ophalen. Er wordt hier veel taart en Kuchen gebakken, in flinke hoeveelheden ook, dus er is veel voor te krijgen. Rondom de kerst worden er in Duitsland altijd kerstkoekjes gebakken.
Als je iets smeuïgs maakt, dan kan ik je Schmand aanraden. Dat is een stevig roomproduct, je kunt de lepel rechtop erin zetten. Het hangt ietsjes tegen zure room aan maar is zoeter. Het vetgehalte is 24 tot 28%. Het wordt ontzettend vaak verwerkt in taart. Een pakje van 200 gram kost 30 cent bij Netto.
De kant-en-klaar glazuur is ook lekker en handig. Om zo een cake onder te bedekken.

bak2

Tot slot, als je niet zo’n heldin in de keuken bent, dan is Coppenrath & Wiese je vriend! Dat zijn kant-en-klaar taarten uit de diepvries, in uitstekende kwaliteit. Deze taarten kosten ergens tussen de 5,50 en 12 euro afhankelijk van de soort taart. Ze zijn allemaal superlekker en worden dan ook bij elke verjaardag geserveerd, naast de eigen gebakken taarten.

coppenrath

Of Welk duits product uit dit rijtje zou jij als eerste proberen?

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste blogs van armande.net? Geef dan hieronder je emailadres door, dan krijg je een berichtje met link zodra ik een nieuwe blog heb gepost!

3 thoughts on “Populaire Duitse producten, mijn persoonlijke aanraders!

  1. Ik koop zelden kant-en-klaar pakjes en zakjes maar kook met basisprodukten.
    We zijn geen vegetariers en kopen er graag hele eenden.
    Truthahn in kleine blikjes bij de Lidl die ik eet bij een avocado en wat mayo en sambal en sla.

    Van drogistartikelen de hirschentalg creme voor de voeten als ik de naam goed heb onthouden bij Kaufland.
    En tilsiterkaas gaat altijd mee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *